MENU +

Tekstschrijver webteksten

Het doel van webteksten

Tekstschrijver webtekstenWebteksten zijn aan internetregels onderhevige teksten die een essentieel onderdeel uitmaken van uw vertegenwoordiging op de digitale snelweg. Samen met het ontwerp vormen zij de uitstraling van uw website. Voor de gewenste uitstraling is het derhalve van belang dat de teksten met de juiste toon geschreven zijn en de inhoud de, voor de bezoekers, belangrijkste informatie bevat.

Het doel van webteksten is daarom om helder en bondig de gewenste informatie over te brengen. De eerste stap naar het vertrouwen van uw bezoekers wordt immers middels uw website gezet.

Schrijfstijl van webteksten

Het internet is een heel ander medium dan een boek of een brochure. Daar waar een boek wordt gelezen vanaf pagina 1, kan men op een website op iedere willekeurige pagina binnenkomen. De webteksten van de pagina’s dienen daarom inhoudelijk van elkaar gescheiden te zijn.

De opmaak van de tekst moet verder de bezoekers stimuleren om te lezen. Leesprikkels moeten aangewakkerd worden door het gebruik van duidelijke koppen, subkoppen en alinea’s. Dit maakt de webtekst overzichtelijk, zorgt dat inhoud in één oogopslag gescand kan worden en voorkomt dat het eruit ziet als één lange lap tekst (wat afschrikt).

Een steeds belangrijker wordend fenomeen, is de zoekmachine optimalisatie (SEO) van uw webteksten. Door de toenemende hoeveelheid informatie die via internet te verkrijgen is, wordt het steeds lastiger om via de zoekmachines goed gevonden te worden. Met het zoekmachine optimaliseren van uw teksten krijgt de inhoud van uw pagina’s meer waarde en zult u hoger scoren in de zoekresultaten.

Waarom WiCreate voor uw webteksten?

Het schrijven van webteksten is een specialisatie. Daar waar het schrijven van reguliere teksten voor sommige mensen al een uitdagende klus is, vergt het schrijven van webteksten zelfs nog extra aandacht.

Als tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in webteksten en kan ik u op een vakkundige wijze adviseren en helpen om het maximale uit uw website te halen. Wilt u een specialist om uw webteksten te optimaliseren of zelfs geheel te schrijven? Neemt u dan gerust contact met mij op.