MENU +

SEO tekstschrijver

Het doel van zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO tekstschrijver Den Haag, WestlandDe term “zoekmachine optimalisatie“, in het kort aangeduid als SEO (Search Engine Optimization), wordt steeds vaker gehoord. Het merendeel van de mensen weet niet wat het precies inhoudt, maar dat het belangrijk is weet men wel. Het doel is in ieder geval wel duidelijk; zo goed mogelijk scoren in de zoekresultaten van de zoekmachines, met meer bezoekers van uw website als gevolg.

Met de groeiende hoeveelheid informatie en bedrijvenaanbod op het internet, is het steeds lastiger om op te vallen. De vraag naar een hogere notering in de zoekresultaten heeft heden ten dage daarom voor een serieuze arbeidsmarkt gezorgd. Steeds meer bedrijven zien het belang in van een goede score en dus van zoekmachine optimalisatie. Het internet biedt immers toegang tot een grote hoeveelheid potentiële klanten.

Hoe kunt u zoekmachine optimaliseren?

Zoekmachine optimalisatie kan op vele manieren. De basis is echter een goede content van uw website. De inhoud van uw webteksten moet volgens de zoekmachines relevant zijn voor uw bezoekers. Dat wil zeggen dat in de zoekresultaten van een zoekmachine de webpagina’s bovenaan komen te staan die volgens de zoekmachine het best aansluiten op de gebruikte zoekwoorden.

Het zoekmachine optimaliseren van uw webteksten is daarom van groot belang. Welke informatie zal voor de bezoekers het meest van toepassing zijn en welke woorden zullen zij gebruiken om naar uw producten en/of diensten te zoeken? Daarnaast moet u denken aan de juiste koppen, subkoppen, lengte van de tekst, de opmaak in de code, enz., enz. Kortom, het is een ingewikkelde puzzel, maar bij het correct aansluiten van de stukjes werpt zoekmachine optimalisatie wel degelijk z’n vruchten af.

Waarom WiCreate voor uw zoekmachine optimalisatie?

Alhoewel zoekmachine optimalisatie steeds belangrijker wordt, moet niet de leesbaarheid van de teksten uit het oog verloren worden. Het gaat om de juiste balans tussen een goede score bij de zoekmachines en een leesvriendelijke inhoud van uw webpagina’s. U wilt na een goede score uw bezoekers niet alsnog afschrikken.

Als specialist in zoekmachine optimalisatie en als tekstschrijver kan ik u adviseren, uw webteksten optimaliseren (herschrijven) of zelfs de gehele content van landingspagina’s verzorgen. Door mijn achtergrond in de ICT en mijn werkzaamheden als IT consultant, heb ik daarnaast toegang tot een breed netwerk waardoor ook de technische aspecten van uw website onder de loep genomen kunnen worden.

Schroom u niet voor het inroepen van een specialist in een doolhof van internetregels. Met liefde voor mijn vak ben ik u graag van dienst om u wegwijs te maken in de wereld van de zoekmachine optimalisatie of om werk (en de daarbij komende zorgen) uit handen te nemen. Bij vragen, neem gerust contact met mij op.